top of page
FRANX-logo.png

Vier de kunst bij Kunstgarage Franx

Let op! Op vrijdagavond 9 september is Kunstgarage Franx gesloten

De culturele wandeling is een aaneenschakeling van bijzondere ontmoetingen op unieke locaties in Zoetermeer. De route brengt je langs dé nieuwe artistieke ontmoetingsplek die Zoetermeer rijk is, namelijk; Kunstgarage Franx! Hun motto ‘Kunst en meemaken’ vieren ze graag met zoveel mogelijk publiek tijdens het UITfestival Zoetermeer. 

 

‘Kunst en meemaken’ bij Kunstgarage Franx

Op zaterdag 10 september tijdens het UITfestival Zoetermeer is er van alles mee te maken bij Kunstgarage Franx. Zo spreekt activisme tot jouw verbeelding door de foto-expositie ‘Strijdvaardig: activisme gefotografeerd’. Dit initiatief van fotograaf Remco Koers bevat een groot scala aan foto’s van actuele protesten. De beelden verrassen, raken en zetten je aan het denken. De getalenteerde protestzanger Michel Ebben ondersteunt de expositie op muzikale wijze. Ook kun je zelf aan de slag met textielkunstenaar Ilse Philips. Zij weeft samen met anderen een gigantisch protestweefdoek en jij mag meedoen. Kom langs en geef jouw eigen activistische draai aan dit kunstproject. 

Hoe en waar voel jij je thuis? 

Daar wil kunstenaar Renée van Oploo álles over weten. Zij onderzoekt waar Zoetermeerders zich thuis voelen en gaat daarom graag met je in gesprek hierover. In 2023 presenteert René de uitkomsten hiervan tijdens de groepsexpositie ‘Changing Perspective’ in Kunstgarage Franx. 

Dé werkplaats voor creatieve ondernemers 

Kunstgarage Franx is naast een ontmoetingsplek een inspirerende werkplaats waar ondernemers hun creatieve ideeën vorm geven. Benieuwd hoe dat eruitziet? Kom langs en kijk mee over de schouders van deze ondernemers: 

 • Flirt Jewels
  Een goudsmid met atelier, waar unieke, spontane en pure sieraden worden gemaakt van eerlijke materialen, zoals zilver, goud, parels en edelstenen. 
   

 • Studio Mippe
  Het Nederlandse designlabel dat mooie ontwerpen creëert in vrolijke kleuren. 
   

 • Urban Art Studio
  Zij maken de mooiste street art projecten en hebben hun eigen muur in de tuin van Kunstgarage Franx. 

bottom of page