Image by Joanna Stołowicz

Open Monumentendag en perenpluk

Datum: 12 september

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Locatie: Hof van Seghwaert: Gaardedreef 169,  Zoetermeer (achter Kern Kinderopvang)

Toegang: gratis

Het is Open Monumentendag en wij hebben 3 leuke activiteiten om aan mee te doen:


- Help mee perenplukken! Wij maken heerlijk sap van de geplukte peren. Natuurlijk kan je ook peren plukken om mee naar huis te nemen (€1 per kg).


- Je kunt aansluiten bij een rondleiding door de boomgaard om 10.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur (gratis)


- Bijenwandeling door Seghweart vanuit de boomgaard met routekaart. Leer  van alles over wildebijen (gratis). Kinderen krijgen een informatiewaaier waar mee ze op zoek kunnen gaan naar de verschillende bijensoorten.


Voor iedere bezoeker ligt er een gratis exemplaar van het tijdschrift ‘t Seghen Waert” met daarin uitleg over de historie van De Hof van Seghwaert. De activiteiten zijn ook geschikt voor kinderen. In de Hof van Seghwaert kan ook lekker gespeeld worden. De Hof van Seghwaert is open tussen 10.00 en 16.00 uur.

Over de Hof van Seghwaert:De Hof van Seghwaert is een oude perenboomgaard midden in de wijk Seghwaert. Een stukje geschiedenis uit de tijd dat langs de Zegwaartseweg meerdere grote boomgaarden lagen. Nu is de boomgaard een groene oase waar buurtbewoners bij elkaar komen, samen de boomgaard onderhouden en vele activiteiten plaats vinden. “Je leven lang leren” is een belangrijke pijler van de Hof van Seghwaert. Iedereen kan iets, samen kan je alles! Meer informatie: www.hofvanseghwaert.nl