Perenplukken Hof van Seghwaert

Perenplukken

Datum: 11 september
Tijd: 10.00 - 16.00 
Locatie: Hof van Seghwaert: Gaardedreef 169
Toegang: gratis
 

Het is een goede traditie geworden om in het tweede weekend van september de peren te plukken bij de Hof van Seghwaert! Dit jaar ben je welkom op, zaterdag 11. 

Perenplukken

Wil je zelf ook een aantal peren mee naar huis nemen? Dat kan! De prijs voor een kilo peren bedraagt €1,- en per persoon kun je maximaal 5 kilo peren kopen. De pluktijden zijn:  zaterdag tussen 10 en 16 uur en zondag tussen 12 en 15 uur (of zo lang er peren hangen).

 

Rondleiding boomgaard 

Je kunt gratis aansluiten bij een rondleiding door de boomgaard om 10.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. 

't Seghen Waert 

Voor iedere bezoeker ligt er een gratis exemplaar van het tijdschrift ‘t Seghen Waert” met daarin uitleg over de historie van De Hof van Seghwaert. De activiteiten zijn ook geschikt voor kinderen. In de Hof van Seghwaert kan ook lekker gespeeld worden. De Hof van Seghwaert is open tussen 10.00 en 16.00 uur.

Hof van Seghwaert

De Hof van Seghwaert is een oude perenboomgaard midden in de wijk Seghwaert. Een stukje geschiedenis uit de tijd dat langs de Zegwaartseweg meerdere grote boomgaarden lagen. Nu is de boomgaard een groene oase waar buurtbewoners bij elkaar komen, samen de boomgaard onderhouden en vele activiteiten plaats vinden. “Je leven lang leren” is een belangrijke pijler van de Hof van Seghwaert. Iedereen kan iets, samen kan je alles!

 

Meer informatie: www.hofvanseghwaert.nl